Cateva sfaturi in achizitionarea unui pui de ciobanesc german.

Atunci cand decideti ca ar fi bine ca in viata dumneavoastra sa apara un catelus trebuie sa luati in cosiderare cateva sfaturi foarte utile:

Avand in vedere ca achizitionarea unui caine (pui de ciobanesc german) este o investitie de suflet, pe o perioada in general de peste 10-12 ani, este de preferat sa optati pentru varianta alegerii unui pui de ,, canisa”.

Canisa von Bienenwald  are peste 20 ani de experienta in cresterea si promovarea ciobanescului german  si va sta la dispozitie cu sfaturi utile in alegerea unui pui. Canisa von Bienenwald vinde pui de ciobanesc german din  cele mai renumite linii de singe din Germania.

Majoritatea crescatorilor,  cresc caini pentru ca iubesc foarte mult rasa. Cei mai seriosi dintre ei nu se gandesc la profit cand fac o monta. De cele mai multe ori situatia este exact invers – crescatorii seriosi cheltuie cu cainii lor mult mai mult decat castiga din vanzarea puilor. Scopul unui crescator serios este de a mentine si pe cat se poate imbunatati calitatea puilor obtinuti. Puii de ciobanesc german provin din exemplare sanatoase, arbitrate, conforme cu rasa atat fenotipic, cat si temperamental.

1.Intotdeauna cumparam un pui cu pedigree. Crescatorii NU VAND PUI  FARA PEDIGREE.  Pedigree-ul reprezinta un act de origine unde este trecuta genealogia cainelui pe care dumneavoastra il cumparati pana la a –IV- generatie. Pedigreul este eliberat de Cartea de Origine Romana, in urma declaratiei de monta si fatare care se depune la sediul Asociatiei Chinologice de care apartine fiecare crescator. In general la achizitionarea unui puiut ar trebui sa primiti pedigree-ul, carnetul de sanatate unde sunt trecute vaccinarile si deparazitarile facute, carnetul de performanta (care se elibereaza in acelasi timp cu Pedigree-ul de catre Cartea de Origine Romana), microcipul si o mostra de mancare (sau cel putin sfaturi in ceea  priveste hrana lor) pentru ca puiutul sa faca trecerea de la crescator la noul stapan cat mai bine posibil.Varsta la care un puii de ciobanes german pot sa plece din canisa trebuie sa fie de minim 8 saptamani.

2.In alta ordine de ideei ar  trebui sa clarificati si scopul achizitionarii puiutiilor de ciobanesc german.In cazul in care optati pentru un exemplar de SHOW (expozitie), acesta trebuie sa se apropie cat mai mult de standardul rasei. Daca optati pentru un catel care sa faca paza, atunci trebuie sa urmariti temperamentul acestuia.Iar daca optati pentru un catel de familie, va trebui sa luati in considerare ca acesta sa fie sociabil, jucaus si mai putin dominant.In mod normal ciobanescul german intruneste toate aceste calitati. Canisa von Bienenwald are spre vanzare atat pui care intrunesc conditiile de show, cat si pe cele de paza dar mai ales este un prieten de nadejde pentru familie.

Alte sfaturi generale pentru toti cei interesati de achizitionarea unui pui de ciobanesc german dintr-o canisa sunt:

3. Vizitati crescatorul. Doar vizitand canisa va puteti asigura ca este ceea ce dumneavoastra va doriti.

4.Verificati daca crescatorul este dispus sa pastreze legatura cu dumneavoastra si sa va indrume.

Crescatori seriosi se preocupa de puii lor! Ii intereseaza unde ajung si vor fi dispusi sa va ajute cu sfaturi, documentatie, dresaj, etc.

Canisa von Bienenwald a raspuns intrebarilor clientilor de-a lungul anilor legate de achizitionarea ,cresterea si intretinerea unui pui de ciobanesc german.

5.Discutati exact ce garantii vi se ofera. Eventual cereti sa vi le dea in scris. In mod normal un crecator serios, daca promite ceva, nu are rezerve in a scrie ce promite!

6.Discutati si ce obligatii va revin . De multe ori crescatorul doreste ca puii vanduti sa fie promovati in expozitii. Asigurati-va ca si dumneavoastra doriti acelasi lucru si ca dispuneti de resursele si timpul necesar. Toate acestea se vor intampla sub stricta supraveghere a crescatorului.

Pentru un pui de calitate, crescatorul isi doreste intotdeauna un stapan de calitate, care sa-l promoveze in expozitii sau sa duca o viata frumoasa alaturi de noua familie.

Dupa ce ati ales canisa, probabil pe baza rezultatetelor notabile sau pe baza recomandarilor trebuie sa mai stiti ca la fiecare monta exista  puiuti care ocupa o pozitie privilegiata (dreptul alegerii primului mascul din cuib sau a primei female).

De obicei puii proveniti dintr-o monta foarte buna a unui crescator serios sunt prenotati cu mult inainte de a se naste. Daca vreti un pui de calitate FII PREGATITI  SA ASTEPTATI!
Doar canisele valoroase, cu rezultate in expozitii, care au in spate produsi selectati pe mai multe generatii, va pot oferi garantia reala ca o sa aveti parte de pui sanatosi si de calitate.

Prima alegere denota faptul ca este cel mai valoros pui din cuib, asta evident daca este ales de cineva care se pricepe, in speta crescatorul.

Un catel ales de crescator ca fiind cel mai bun, nu va insemna neaparat ca va fi la fel de valoros si in ochii celui care cumpara. Trebuie sa intelegeti ca prima alegere este de obicei si cea mai scumpa.

Canisa von Bienenwald va asteapta cu drag sa o vizitati si sa achizitionati de la noi un pui de ciobanesc german care sa va bucure si sa va faca  viata mai frumoasa!

 

Canisa von Bienenwald – Echilibru si Loialitate.